Netwerkbeheer

“Netwerkbeheer? Is dat nog steeds nodig, we werken toch in de cloud?”

Het antwoord is een volmondig ja. Want wat zou er gebeuren wanneer het netwerk eruit ligt? Er niks gedeeld of gecommuniceerd kan worden? Of het netwerk verouderd is? Je bedrijf ligt stil, en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Een goed netwerk is cruciaal, zo verbindt het alle belangrijke componenten met elkaar. Een netwerk is een knooppunt waar alle verschillende apparaten, programma’s, gebruikers en systemen samenkomen. Wij leveren oplossingen voor vrijwel elk systeem, want lokaal netwerkbeheer is enorm belangrijk.

Wij  bieden onder andere oplossingen voor…

…Onderhoud aan pc’s, notebooks en thin clients zoals Windows- en antivirus updates
…Controleren van de status van firewalls en andere netwerk onderdelen
…Netwerk onderdelen die vaak vergeten worden zoals beveiliging updates van printers
…Controle van de back-ups van uw data
…Geen zorgen om de aanleg van een netwerk
…Het uit handen geven van het onderhoud van het netwerk
…Een snel netwerk
…Goed werkend netwerk
…Optimaal verbonden met elkaar

Want verbonden zijn is belangrijk. Voor het aanleggen, beheren en onderhouden van een netwerk is Connectivity de juiste partner. Want zo heeft elke organisatie voordelen bij het hebben van een goed functionerend netwerk.

Maak een afspraak

Netwerkbeheerder voor uw organisatie?

Een netwerkbeheer wordt altijd samen opgezet met de organisatie. Of uw organisatie nu draait op eigen servers lokaal of bijvoorbeeld via Office 365, samen gaan we op zoek naar een goede en passende oplossing.

Een groot gedeelte van het netwerkbeheer zal gemonitord worden vanuit de Cloud. Op die manier kunnen wij verzekeren dat het netwerk constant in de gaten wordt gehouden, en zo nodig tijdig wordt ingegrepen en support wordt aangeboden.


Neem contact met ons op wanneer u een snelle lijn wilt hebben met relaties en de interne communicatie wilt verbeteren.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht


Wat houdt netwerkbeheer precies in?

Netwerkbeheer is voor ons een verzamelnaam voor het “onderhoud” van alle componenten in het bedrijfsnetwerk. Wij dragen zorg voor het uitvoeren van de Windows beveiligingsupdates op de servers, pc’s en notebooks. Controleren de back-ups en zorgen ervoor dat alle antivirus software up-to-date is. Naast de Windows en Apple systemen in uw netwerk, controleren wij ook de firewalls op updates. Dit alles dient als doel dat u en uw collega’s onbezorgd gebruik kunnen blijven maken van het bedrijfsnetwerk.

Met de huidige stand van technologie is het niet voldoende om iedere twee weken of iedere maand de systemen in een netwerk te controleren, daarom monitoren wij de apparatuur 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit geldt voor de lokale servers in het netwerk van uw bedrijf of private cloud oplossing. Maar niet alleen wordt de apparatuur gemonitord, we automatiseren en plannen ook de uitrol van Windows updates en overige software updates. Daarmee houden we het netwerk continue betrouwbaar en veilig.

Netwerkbeheer en systeembeheer

Netwerkbeheer wordt ook regelmatig met systeembeheer genoemd in een zin. Bij netwerkbeheer gaat het voornamelijk om het netwerk. Namelijk de verbindingen die het netwerk moet leggen, de snelheid en de stabiliteit, enorm belangrijke factoren bij een netwerk.

Bij Systeembeheer gaat het voornamelijk om het beheer van de servers. Wat enorm belangrijk is bij systeembeheer is dat medewerkers gedurende dag niet te maken hebben met storingen. Een storing kan namelijk voor enorm veel overlast zorgen met klanten. Voorkom deze storingen en zorg er voor dat het systeembeheer van uw organisatie goed is opgezet en uitgevoerd wordt.

Ben jij op zoek naar een organisatie die ervoor zorgt dat uw lokale netwerk en verbindingen altijd goed functioneren en over voldoende capaciteit beschikken? Neem dan contact op met de ervaren netwerkbeheerders van Connectivity Solutions. Wij zijn er voor vragen over uw netwerk, support en systeembeheer.


Veelgestelde vragen?

1. Wij werken met oude lokale servers, kunnen we hier wel mee blijven werken?
Ja dat kan zeker! Samen gaan we rond de tafel zitten en op zoek naar een passende oplossing zodat de servers binnen de organisatie in gebruik kunnen blijven.